hulda clark

Dr. Hulda Regehr Clark, Ph. D.

Dr. Hulda Clark Syncrometer testing

Kvalitet

Oskar

Kära kund,

Vi på Dr. Clark Store har utökat våra ansträngningar på kvalitetskontroll. Vårt laboratorium har fortsatt växa ända sedan jag köpte Self Health Resource Center av Geoff Clark 2006. Nu utför vi dubbla tester, med både konventionella och dr. Clarks metoder. Testerna som görs enligt dr. Clarks metoder utförs av både Griselda och Carmen Myers. Vårt laboratorium drivs av en erfaren kemist som hanterar all vår konventionella laboratorieutrustning.

Varje produktionsled startar med mottagandet av råvaror som omedelbart placeras i karantän tills de släpps vidare efter godkänt kvalitetskontrollprov. Alla våra produkter tillverkas enligt GMP Master Production Records som kräver minst 140 signaturer och datum.

Eftersom vi specialiserar oss på produktion i strikt överensstämmelse med Dr. Clarks protokoll använder vi givetvis inte fyllmedel, hjälpämnen eller flödesmedel. Vi använder heller inte propylalkohol eller blekningsmedel för rening. Vi steriliserar i stället med Lugols (jodlösning) och sprit.

Trots att Geoff Clark sålde verksamheten 2006 hjälper han regelbundet till med produktionskvaliteten. Vi tackar honom för hans senaste insats vid utformning och konstruktion av UV-utrustning för örtrening.

Trippeltester för tungmetaller:
Det finns två varianter av tungmetaller: metalliska och växtbaserade. Dr. Clark ville att människor skulle undvika den metalliska sorten. Enligt dr. Clark kan den metalliska sorten enkelt upptäckas genom Synkrometern.

Eftersom vi tar kvalitetskontroll på största allvar förlitar vi oss inte enbart på dr. Clarks testmetoder. Vi testar också för den sammanlagda mängden tungmetaller med hjälp av förbättrad universitetsutrustning. Utrustningen har kapacitet att upptäcka den sammanlagda tungmetallmängden på nivån ppb (parts per billion) och följer de strängaste föreskrifterna i världen, som California Proposition 65, samt USP- och FDA- föreskrifter.


Utöver våra egna tester kräver vi också att våra leverantörer när det behövs uppvisar ett test för tungmetaller. Vi låter också alla lämpliga produkter genomgå en högkänslig metalldetektor i slutskedet av tillverkningen.

Det är detta vi kallar trippeltest för tungmetaller.

Om mikrobiologiska tester:
Dr. Clark oroade sig alltid för bakterier i produkterna. Dr. Clark Store har därför vidtagit särskilda försiktighetsåtgärder mot mikrober.


Om verkningskraft:
Ett exempel på vårt engagemang för verkningskraft är vår Tinktur på svart valnötsskal. Tinktur på svart valnötsskal görs av de mycket potenta gröna skalen på svarta valnötter och innehåller upp till 10 gånger mer Juglon, en nödvändig ingrediens i tinkturen. Notera att vi är noga med att enbart använda färskt grönt skal och att vi, så vitt vi vet, är det enda företag som är villigt att betala extra för dessa förstklassiga råvaror. Vi säljer enbart GRÖN tinktur och garanterar att den är grön när du öppnar flaskan – alla andra säljer SVART tinktur.


1green-equals-10-black-tincture

Sammanfattningsvis:

 1. 1. Testar vi alla råvaror, färdiga varor, förpackningar, bord, utrustning och luft för:
  a. Aeroba mikroorganismer
  b. Mögel och jäst
  c. Enterobakterier
  d. Staphilococcus aureus (gula stafylokocker)
  e. Salmonella

2. Rening utförs med jod och sprit, godkänt av dr. Clark.

3. Vi fryser alla örter i våra kommersiella frysar vid mottagandet. Dr. Hulda Clark rekommenderade denna metod och du kan läsa om den i hennes senare böcker.

4. Vi använder UV-ljus för att rena utrustning, bord och råvaror vid behov. Denna metod rekommenderades också av dr. Clark.

Om du har några frågor kring kvalitetskontroll eller våra produkters verkningskraft får du gärna kontakta mig.

Oskar Thorvaldsson
Ägare, Self Health Research Center

Renhet i tillverkningen
Vi är, så vitt vi vet, den enda anläggningen i världen som ALDRIG använder hjälpämnen, bindemedel eller giftiga fyllmedel som magnesiumstearat, stearinsyra, kalciumstearat, palmitat (palmitinsyra), FD&C livsmedelsfärger, natriumbensoat, kiseldioxid, titandioxid, etcetera. Sådana tillverkningstillsatser används aldrig i våra produkter.

Vi är också, så vitt vi vet, den enda anläggningen i världen som ägnar oss åt tillverkning av över 400 produkter uteslutande enligt doktor Hulda Clarks protokoll.

Vårt kvalitets- och renhetslöfte
När du köper våra produkter kan du känna dig säker på att vårt kvalitets- och renhetslöfte, från produktionsstart till inkapsling, innebär att:

 • Alla produkter av vårt märke är tillverkade i vår egen anläggning där vi kan kontrollera kvaliteten.
 • Vi endast köper råvaror från välkända och godkända försäljare inom USA.
 • Råvarorna testas med hjälp av Dr. Clarks Synkrometerteknologi.
 • Alla inkommande råvaror sätts omedelbart i karantän och skickas till vårt eget laboratorium för kvalitetskontroll. Där identitets- och renhetstestas de enligt GMP-föreskrifter, med hjälp av toppmodern laboratorieutrustning.
 • Alla örter och kapslar testas för metallinnehåll med hjälp av en högkänslig metalldetektor.
 • Örterna fryses ned i kommersiella frysar enligt dr. Clarks specifikationer.
 • UV-strålar används vid behov för att upprätthålla maximal hygien.
 • Lugols (jodlösning), ammoniak och sprit används regelbundet vid vår rening. Detta är de enda desinfektionsmedel som säkerhetsgodkänts av dr. Clark. Vi använder inte denaturerad alkohol, blekningsmedel eller andra giftiga desinfektionsmedel.
 • Vår anläggning följer god tillverkningssed (GMP) och är FDA-registrerad (Amerikanska myndigheten Food and Drug Administration).

Hos Dr. Clark Store, gör vi allt för att hålla kostnaden nere, utom att kompromissa med kvalitet och renhet. Vi arbetar hårt för att uppnå balans och erbjuda produkter till priser som alla har råd med. Vi menar det verkligen; doktor Clark var orubblig i sin strävan att alla ska ha tillgång till hälsosamma kosttillskott.

Inga tillsatser:

Bild:Ändra från “bäst upptagning” till:
“Magsäcken: Förberedelse för god upptagning”

Ändra från “Mindre upptagning” till:

“ Tarmarna: ”Upptagning sker endast om näringsämnet är lättillgängligt”

Många tillverkare av kosttillskott påstår att deras produkter är rena, men de använder ofta skadliga tillsatser. Du kommer inte att finna NÅGRA sådana ”tillsatser” i våra produkter. Av den anledningen har våra kostillskott endast två ingredienser: det rena kosttillskottet och kapseln. Endast vid behov tillsätter vi rent rismjöl som fyllmedel. När vi gör det, står det tydligt på etiketten som en av ingredienserna.

• Inget magnesiumstearat
• Ingen majsstärkelse
• Inga färgämnen

Varför är det viktigt?

A. De tillsatser andra tillverkare använder, såsom flödesmedlet magnesiumstearat som omger ett näringsämne, kan minska upptagningen av den aktiva ingrediensen i kosttillskottet på grund av en längre nedbrytningsprocess.

B. Eftersom magnesiumstearat i princip är fina dammpartiklar av hydrerad vegetabilisk olja, som när de blandas med näringsämnen omsluter varje partikel av näringsämnet, försenar detta den naturliga matsmältningsprocessen, som bör ha förberetts i magsäcken. Detta leder till betydligt sämre näringsupptag i tarmarna.

Läs och jämför med etiketterna på våra produkter, de har inga av de tillverkningstillsatser som de flesta kostillskottstillverkare rutinmässigt använder.

DrHuldaClark.com-produkter innehåller inte någon form av stearat – inget magnesiumstearat, inget kisel, ingen dioxid och ingen cellulosa.

Rena råvaror
Vi använder renast möjliga ingredienser. Medan andra tillverkare använder råvaror som flyter, luktar och ser bättre ut, använder vi råvaror som är naturligt renare. Här är några exempel:

Våra råvaror

Andra tillverkares råvaror

Vad det står i näringsinformationen

Ren askorbinsyra

90% Askorbinsyra, med 10% majsstärkelse och laktos

C-vitamin

Ren D-vitamin

0.1% utspädd D-vitamin i en bas av dikalciumfosfat, laktos, akacia, BHT, natriumbensoat och sorbinsyra

D-vitamin

Ren, naturlig D-alfatokoferol

50% utspädd D-alfatokoferol i en bas av hydrolyserat protein, sorbinsyra, och natriumbensoat

E-vitamin

Rent riboflavin

33% Riboflavin, mono- och diglycerider av fettsyror som omsluter varje partikel för bättre flöde och smakmaskering

Vitamin B2 som (Riboflavin)

Ren Vitamin B12 som Cyanokobalamin

Cyanokobalamin (0.1% utspädd B-12 i en bas av majsstärkelse med natriumbensoat och sorbinsyra)

Vitamin B12

Ren biotin

1% utspädd biotin i en bas av dikalciumfosfat, laktos, natriumbensoat, och sorbinsyra

Biotin

Ren, outspädd pepsin

Pepsin, standardiserad med laktos

Pepsin

Ren, outspädd pankreatin

Pankreatin, standardiserad med laktos

Pankreatin

Ren, outspädd bromelain

Bromelain, standardiserad med laktos

Bromelain

Ren, outspädd papain

Papain, standardiserad med laktos

Papain

Gelatinkapsel

Vegetabilisk kapsel

 

En vanlig missuppfattning är att det vid intag av ett visst antal mg av ett kosttillskott inte spelar någon roll i vilken form det är, hur det är förpackat och vad det är förpackat med. Ta C-vitamin till exempel: Du kan få det i många former och vissa är lättare att absorbera än andra. Till och med när du ser ”askorbinsyra” på etiketterna på två olika produkter kan ingredienserna variera. En tillverkare kan använda 90% askorbinsyra med 10% majsstärkelse och laktos (för enklare hantering i tillverkningen). Givetvis använder en tillverkare som fokuserar på renhet 100% ren askorbinsyra. Tyvärr är det, som du kan se ovan, samma sak med många ingredienser.

Vi har lagt till flera ikoner för att hjälpa dig hitta de produkter som är bäst för dig Ikonerna är:
favorite

Favorite (favorit)

Produkterna märkta Favorite uppfyller de högsta renhetskraven i Dr. Clarks protokoll. Vanligtvis är det dessa produkter doktor Clark använt mest.

originalOriginal

Originalprodukter tillverkade av DrClarkStore.com på direkt begäran av Dr. Hulda Clark.


recommendedScientific Advisory Recommended (rekommenderad av vetenskapsråd)

Dessa produkter är inte tillverkade enligt Dr. Clarks protokoll. Scientific Advisory Board (ung. Vetenskapsrådet) rekommenderar produkten för att de tror den kan vara användbar för den vanliga konsumenten och inte bara dr. Clarks efterföljare. Alla produkter som tillverkas av Self Health görs enligt Dr. Hulda Clarks protokoll. Vissa av våra produkter utifrån kanske inte möter Dr. Clarks protokoll, men hittills har alla klarat testdelen av protokollet.

Whole Herbs (hela örter)
Dr Clark anser att du bör få hela örten, inte örtextrakt. Ju mer en ört bearbetats, desto större är sannolikheten att den förorenats samt att hälsosamma näringsämnen utelämnats. Det är därför vi använder hela örter, så som malört (wormwood) i våra örttillskott.

Nedan följer ett stycke från en kosttillskottsorganisation. Från innehållet kan du gissa vad dina örtextrakt kan innehålla:

Botanisk ingrediens– extrakt: “En komplex, multikomponentblandning som erhålls efter användning av lösningsmedel för att upplösa biomassans komponenter. Extrakt kan vara i torr, vätske- eller halvfast form. Hjälpämnen kan tillsättas för att justera koncentration, förbättra stabilitet, förhindra mikrobisk tillväxt och förbättra torkning, flöde eller andra tillverkningsegenskaper”.

Vi gör inget av ovanstående med örterna märkta Dr. Clark Store.

Pure Capsules (rena kapslar)

Nu när vi slagit fast att det är bättre att ta kapslar än tabletter ska vi titta på vilken sorts kapslar som är renast. Som en tillverkare som insisterar på renhet trots kostnad, smak och utseende har jag tydligt förstått en sak: ju mer du bearbetar något, desto troligare är det att du förorenar det. Detta stämmer väl in på vegetabiliska kapslar. Det är mycket svårare att göra en stabil kapsel av grönsaker än av animaliska produkter.

Detta går emot vår intuition, många tror felaktigt att allt som är vegetariskt är hälsosammare, men så är det inte. Jag respekterar människor som inte vill äta djur men det är kontraproduktivt att framställa all vegetabiliskt baserad kost som hälsosam. Ett bra exempel är pommes frites!

Samma princip gäller för vegetabiliska kapslar. De kom ut på marknaden under 1980-talet när gelatinkapslar hade funnits i flera årtionden. Du kan enbart göra vegetabiliska kapslar efter en komplicerad bearbetningsprocess som förmodligen innefattar flera kemiska sammansättningar.

Men görs inte gelatinkapslar på djurben som kan bära på “Galna kosjukan”-prioner? Alla gelatinkapslar är inte gjorda på ben. En bra tillverkare undviker användning av sådana gelatinkapslar och använder i stället gelatinkapslar som tillverkats av skinn. Dessa gelatinkapslar finns tillgängliga som både Halal och Koscher och är certifierade som BSE-fria.

Våra kapslar är:
Av apoteksstandard
Fria från konserveringsmedel
Certifierade som BSE-fria
Gjorda på ben från nötkreatur exklusive skallben, ryggrad och kotor.

Inga tabletter & inga hjälpämnen

Kosttillskott är lättast att absorbera när de kommer som pulver eller inuti en kapsel. Kapslar upplöses i magsäcken där den naturliga matsmältningsprocessen av näringsämnen inleds. Tabletter hindrar ofta den naturliga nedbrytningsprocessen som ska ske i magsäcken, speciellt om din magsäck har låga syranivåer. Detta leder till att betydligt mindre av näringsämnena tas upp i tarmarna.


Vi tillverkar inte tabletter, de innehåller bindemedel, släppmedel och andra gifter

Färska & verkningskraftiga
De flesta tillverkare köper stora volymer råvaror en gång om året, för att dra nytta av mängdrabatter. Samma tidtabell används för inkapslingsprocessen vilket innebär ytterligare kostnadsbesparingar tack vare färre produktionscykler. För konsumenten är resultatet mindre verkningskraft och kortare produktlivslängd. Tillverkningen av våra produkter är anpassad efter efterfrågan och sker varje halvår vilket ger dig färska och verkningskraftiga kosttillskott.

GMP – Good Manufacturing Practices (god tillverkningssed)
GMP eller cGMP följs av farmaceutiska, biotekniska och näringstillskottsföretag för att säkerställa att produkterna som tillverkas uppfyller vissa specifika krav gällande identitet, styrka, kvalitet och renhet. FDA reglerar dessa industrier för att säkerställa att cGMP noggrant efterföljs. GMP är tillverkarens kvalitetsguide och ger konsumenten en hög säkerhetsnivå. Vi på Dr. Clark Store införlivar god tillverkningssed i alla delar av våra processer; laboratorieanalys, tillverkning, förpackning och etikettering. Vi rådgör med ledande kvalitetskontrollexperter för att ständigt kunna uppdatera våra cGMP och SOP.

SOP- Standard Operating Procedures (operativa standardprocedurer)
Medan GMP är en allmän guide för konsistent tillverkning är SOP de specifika steg-för-steginstruktioner som nedtecknats för varje del av tillverkningen och som följs minutiöst av alla anställda. Genom åren har vi noggrant utvecklat våra SOP och fortsätter uppgradera och förbättra procedurerna allteftersom vi utvecklar mer effektiva tillverkningsprocesser.


Kvalitet och säkerhet

Alla råvaror kommer från de bästa närings- och örtleverantörerna i USA – vi köper aldrig något direkt från utlandet.

Givetvis är många av de råvaror vi använder i våra produkter inte odlade eller
tillverkade i USA. Vi köper ändå inte de råvarorna direkt utan går i stället genom pålitiliga amerikanska företag som noggrant följer FDA och cGMP-protokollen.„“Hypoallergenic” (allergivänlig) – Definition

Icke allergiframkallande produktion såsom av vårt schampo. En term som tillämpas på framställning där all möjlig hänsyn har tagits i sammansättning och produktion för att säkerställa minimalt antal fall av allergiska reaktioner.
– Blakiston’s Medical Dictionary

Köp rent
När du bestämmer dig för vilka produkter du köper för att tillgodose dina kosttillskottsbehov, kom ihåg detta:

 1. Läs faktarutan baklänges. Hjälpämnen kan förorena produkten. Inget magnesiumstearat, ingen majsstärkelse, inga färgämnen.
 2. Välj en produkt med få ingredienser. En lång ingredienslista är inte ett kännetecken på en bra produkt, utan faktiskt motsatsen. När man tar en kombination av 7 eller fler örtingredienser kommer kroppen troligtvis att bli förvirrad och neutralisera de olika örternas verkan. Andra tillverkare tycker om att fylla på med många ingredienser för att göra sina produkter unika och billiga att tillverka, och offrar därmed produkternas effektivitet.
 3. Tinkturer med en gummipipett fastsatt i flaskan före leverans kan förorena tinkturen. Håll flaskan upprätt och skaka inte med pipetten i.
 4. Vegetabiliska kapslar är ofta mer förorenade än gelatinkapslar. Välj gelatinkapslar från Kanada som är gjorda på hud från nötkreatur
 5. Örtextrakt innehåller ofta mer föroreningar än hela örter.
 6. Kom ihåg att huden är ditt största organ och allt som vidrör den tas upp av kroppen. Se därför till att ditt vatten, tvål och kosmetika är rena.